НОВОСТИ

“Шмит може да дође једино у неуставни суд и одговара за хаос који је изазвао”

17/04/2024

Једино мјесто у БиХ на које би Шмит морао да дође јесте неуставни суд и то да одговара за хаос који је изазвао. БиХ је у дубокој кризи јер су амерички послушници прихватили да изврше наредбе и спроведу одлуке особе која нелегално борави у БиХ, зато што је то Америка тражила, написао је на друштвеној мрежи Икс предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Та особа треба да објасни на који начин је дошла овдје и да одговара за лажно представљање. И да има папир, за који цијели свијет зна да нема, јер га не признају ни Русија ни Кина, не би имао право да ради то што ради и намеће законе у сувереној земљи. Он је срушио институције, обесмислио постојање парламента и увео све у стање опште несигурности у БиХ – навео је Додик те додао:

 

– Захваљујући лажном политичком процесу који се води против мене, цијели свијет може да чује и види да је у једној земљи, која би требало да буде суверена, један човјек, који се притом лажно представља као високи представник јер за то има подршку Америке, Британије и Њемачке, наметнуо закон којим може да кажњава легално изабране представнике институција зато што испуњавају своје обавезе у складу с Уставом и својим надлежностима – каже Додик.

 

Шмит је доведен да би се отела имовина Републици Српској, а његови спонзори подржали су га и омогућили му да наметне законе који ће само учврстити његово присуство овдје тако што покушавају елиминисати све оне који се боре да сачувају Републику Српску, истиче Додик.

 

– Свако рочиште у лажном процесу који се води против мене, али и цијеле Републике Српске, која не признаје тог преваранта Шмита, у још лажнијем суду, гдје право никада није заживјело, а доминира америчка сила, је прилика да кажемо наше ставове цијелом свијету. Нисмо могли добити бољи поклон и већи публицитет да разоткријемо тог њемачког хохштаплера и све оно што се покушава урадити на овом простору. Шмит је доведен да би се отела имовина Републици Српској, а његови спонзори подржали су га и омогућили му да наметне законе који ће само учврстити његово присуство овдје тако што покушавају елиминисати све оне који се боре да сачувају Републику Српску – појашњава Додик.

 

Шта год Шмит урадио, неће му успјети. Имовина је питање које је давно ријешено, а он ће за своје злочине одговарати. Нико до сада није тако као он успио да загади цијелу БиХ и наруши цијели систем и односе међу конститутивним народима. Тај човјек је безбједносна и свака друга пријетња и за БиХ и за све остале и мора да оде, закључио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

Остале Вијести