НОВОСТИ

“Шмитове тврдње опасне, мора изнијети јасне доказе”

15/09/2023

Посланик Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ Милан Петковић оцијенио је за Срну да су тврдње Кристијана Шмита да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони предсједника Републике Српске Милорада Додика веома опасне, те да мора да јасним доказима потврди њихову истинитост.

 

– Мора то да јасно докаже јер ако је то истина онда је опозиција у Републици Српској издајничка и под директним утицајем странаца – истакао је Петковић.

 

Према његовим ријечима, уколико то није истина, онда Шмит покушава да унесе још већи раздор међу српске представнике и да изазове сукобе међу њима.

 

– Очекујем да опозиционари изађу и јасно се изјасне на Шмитове тврдње – поручио је Петковић.

 

Шмит је изјавио да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони предсједника Републике Српске Милорада Додика.

 

– Могао бих рећи и мјесто и вријеме када су ми њихови лидери тражили да макнем Додика уз примјену бонских овлаштења. Због тога ме чак изненадило то да су се неки од њих солидарисали са Додиком – рекао за “Дневни аваз” Шмит, али није открио о којим опозиционим политичарима је ријеч.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести