НОВОСТИ

Шобот: Вјерујем да ћемо значајно помоћи у лијечењу генерала Младића

22/02/2024

Љекарски тим из Републике Српске јуче је одрадио прву посјету генералу Ратку Младићу и обавио детаљне здравствене прегледе.

Данас се очекује још један преглед генерала Младића. У притворској ћелији у Шевенингену четири љекара из УКЦ-а Републике Српске боравиће од девет до 15 часова.

“Данас настављамо што смо почели јуче, јуче је била једна емотивна посјета генералу, сигурно да му је значило да нас види. Ми смо љекари са којима он може причати на свом језику и трудили смо се да установимо његово здравствено стање”, рекао је за АТВ Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију УКЦ-а.

Он је истакао да генералове године носе озбиљне здравствене ризике.

“Јуче смо се потрудили да процијенимо његово стање, извршили смо неке основне прегледе, данас ћемо наставити и даље разговор са генералом, такође и прегледе”, рекао је Шобот.

Он је истакао да ће данас провести од пет до шест сати у притворској јединици у Шевенингену и након тога формирати своје мишљење као тим и изнијети га по питању здравственог стања генерала Младића.

“Стање генерала захтјева један озбиљан и комплетан приступ и драго ми је да смо у овом саставу у Шевенингену и да можемо са више аспеката процијенити његово здравствено стање и кроз пружити адекватну терапију и адекватне сугестије. Кроз разговор и тимски приступ вјерујем да ћемо значајно помоћи у лијечењу генерала Младића”, рекао је Шобот.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести