НОВОСТИ

Сребреница: Милош Вучић очекује искрену подршку и изборну побједу

10/07/2024

Заједнички кандидт српских политичких партија и удружења проистеклих из рата за начелника општине Сребреница Милош Вучић захвалио је српским политичким актерима за указано повјерење и постигнуто јединство око избора заједничког кандидата за начелничко мјесто.

– Показана је изузетна политичка зрелост и национална одговорност и озбиљност што радује пред почетак предизборне кампање – рекао је Срни Вучић.

 

Милоша Вучића је за начелника општине предложио Општински одбор сребреничког СНСД-а, а остале српске партије и удружења прихватиле су ту кандидатуру.

 

Вучић је истакао да га посебно радује што је до свесрпског договора за заједничког кандидата за начелника Сребренице дошло пред предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

 

– То је додатна одговорност за све учеснике договора и очекујем искрену подршку – додао је Вучић.

 

Он је рекао да се већ врше припреме за почетак предизборне кампање и да очекује подршку грађана.

 

На питање да ли вјерује у изборну побједу, он је одговорио да су и бошњачке партије изашле са једним кандидатом за начелника – Хамдијом Фејзићем из СДА, али да је српско бирачко тијело знатно бројније и да је логично да заједнички српски кандидат побиједи на овим изборима.

 

Вучић није желио да коментарише поновну кандидатуру Александра Симића као независног кандидата за начелника сребреничке општине.

 

Локални избори у БиХ биће одржани 6. октобра, а на кандидатским листама је, према подацима Централне изборне комисије БиХ, више од 26.000 кандидата.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести