НОВОСТИ

“Српска ће изаћи јача из монтираних процеса”

18/10/2023

Од афере “Икона”, преко афере “Кисеоник”, до оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика – све су то покушаји да се дискредитује Српска, њени званичници и институције. Монтирани и измишљени процеси могу нас само ојачати, одговарају из Српске и поручују да ће и из актуелног и неоправданог судског процеса, Република Српска изаћи као побједник.

 

 

Пресуде и прије истраге – уобичајен је сценарио у нападима на Српску. Три године након афере “Икона”, случај је затворен, јер није било доказа. Након двије године, без доказа и за аферу “Кисеоник”. Актуелни и неоправдани судски процес против предсједника Републике Српске, који је само радио свој посао, још један је у низу монтираних процеса, поручују из Српске. То је чиста је политичка лакрдија да би се нанијела штета Српској, сматра предсједник Владе Радован Вишковић.

– Ово је обрачун и са самом БиХ која је изгубила све аршине нормалног демократског постојања. Ово није никакво суђење. Да би се било коме организовало суђење, мора да постоји закон и да вам неко каже “прекршили сте тај и тај члан”. Крилатица “гдје престаје разум ту настаје БиХ” сваки дан се потврђује – рекао је Вишковић.

Политичко Сарајево и западне дипломате у БиХ већ деценију покушавају да сломе Републику Српску и Милорада Додика на разне начине али нису успјели, каже делегат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић. Подсјећа да су оптужбе да је Додик незаконито набављао цвјетне аранжмане, нелегално купио и опремио зграду Владе и поклонио украдену икону министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову, биле празне приче.

– Све те приче су пукле као празан балон и показале се као неистините. На крају су се досјетили да узму странца и да га доведу да он интервенише на начин да каже “овај који не поштује моје одлуке, ићи ће у затвор”. Циљ је да рушећи Додика сруше Републику Српску – каже Ковачевић.

Измишљање лажних афера само је ојачало Републику Српску чији предсједник се и данас бори против оних који покушавају да фашистичким методама нешто наметну, али у томе неће успјети, поручује предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац. Истакао је да се политичком Сарајеву и појединим амбасадама придружио и дио опозиције у Српској, који, у недостатку идеја, покушавају да лажима и преварама смање углед Српске и њеног руководства.

– Највећи проблем им је Република Српска па им је циљ да јој одузму надлежности да би је било “што мање. Ми нећемо допустити да се тако руководству пријети. Ово није борба против Додика, ово је удар на Републику Српску коју ћемо ми одбранити – поручио је Бањац.

Иако су покушавали да пронађу криминал и дезавуишу Додика, никада нису успјели, наводи професор Ненад Кецмановић. ПОдсјећа на аферу “Икона”.

– Пошто то непрестано раде – очигледно знају зашто то раде. Додик се налази стално на њиховој мети. И ово сад што се догађа је један од примјера како то изгледа – каже Кецмановић.

Из Српске налогодавцима афера поручују да неће успјети у оном што су наумили – да развласте Републику Српску.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести