НОВОСТИ

“Српска неће дозволити ничије туторство над својим правима”

18/03/2023

Предсједик Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да Српска неће допустити ничије туторство над својим правима заснованим на Дејтонском споразуму и повељи УН, нити великим земљама или организацијама, као ни Организацији исламске сарадње.

 

 

– Република Српска задржава сва своја права и не дозвољава никакво туторство над одлукама која она аутономно доноси на демократски и цивилизован начин преко парламента – рекао је Стевандић Срни, коментаришући резолуцију о БиХ која је усвојена на засједању министара иностраних послова земаља чланица Организације исламске сарадње.

Стевандић је указао да опште познато да је најбржи пут у сукобе када вјерске организације почну да се баве политиком и почну да одређују шта је добро, а шта није.

– Познато је да Република Српска не реагује на прву и нервозно и да ми својим реакцијама нећемо да дајемо повода за даљу ескалацију већ ћемо прво рећи да се залажемо за мир и развој региона и сарадњу свих народа према Дејтонском мировном споразуму – рекао је Стевандић.

Организација исламске сарадње у резолуцији о БиХ “осуђује и одбацује” све закључке, изјаве и активности представника нижих нивоа власти, којима се, како се наводи, “поткопавају надлежности БиХ те позива на стварање нових територијалних јединица”, а чиме се “крши Дејтонски споразум и Устав БиХ, те угрожава мир и сигурност у цијелом региону Западног Балкана”.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести