НОВОСТИ

Српска удружења из Црне Горе: Подршка институцијама и предсједнику Српске

25/08/2023

Притисци којима је изложен српски народ на свим територијама на којима живи, нама у Михољском збору и многим другим српским организацијама је потврда специјалног рата који се води против нашег народа од стране западних центара моћи, истакли су у Удружењу “Михоњски збор” те српским Удружењима у Црној Гори.

 

 

– Тај трајни притисак, кроз измишљене специјалне представнике, које између осталог, нико није изгласао у Савету Безбједности, једнак је спровођењу “власти”, Куртијевих градоначелника на сјеверу Космета – наводи се у саопштењу.

Повлачи се паралела између дешавања на Космету и и нападима на предсједника Српске Милорада Додика.

– Ово је покушај да се угасе институције Републике Српске, а самим тим да се наша Република западно од Дрине утопи у унитарну Босну.
Нама српским патриотама је савршено јасно да званично Сарајево и ткз. косовске власти немају ни довољно капацитета, ни моћи да изврше један тако сложен пројекат – поручују у саопштењу.

Српска удружења из Црне Горе пружају пуну подршку српском народу на Космету и у Републици Српској, његовим институцијама и Председнику Републике Српске Милораду Додику, који трпи највеће притиске собзиром на одговорну функцију коју врши.

– Сама по себи институција предсједника штити како имовину у оквиру Републике Српске која припада искључиво српском народу тако и саму Републику Српску која је једини гарант мира и слободе за нашу браћу Србе преко Дрине. Наставићемо да помно пратимо дешавања у Републици Српској и Космету и бити у одбрани свога народа где год да је то потребно – поручили су из Удружењу “Михоњски збор” те српских Удружењима у Црној Гори.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести