НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Српски представници исказали потпуну лојалност политици Српске

12/09/2023

Уколико буду настављене провокације Кристијана Шмита српски представници напустиће Савјет министара и агенције на нивоу БиХ.

 

 

Јединствен је то став свих 106 запослених колико их је писуствовало састанку. Лојалност Републици Српској и очување њеног уставног капацитета су, кажу, њихови основни задаци.

“Оног момента, ја могу то да кажем у своје лично име, али и оно што су рекле колеге овђе, када ми будемо стекли дојам да је наш рад у заједничким институцијама бесмислен, да ми не можемо да радимо оно за шта смо ми изабрани, ја не видим зашто да се ми више бавимо тим послом. Ја смо молим колеге из Федерације, а требало би да се пита нас, никога са стране, да нас не доведу у ситуацију да немамо другог излаза”, каже Срђан Амиџић, министар финансија и трезора у Савјету министара.

Узрок свих проблема у БиХ је Кристијан Шмит, поново се чуло на састанку. Шмит се кажу “грдно преварио” ако мисли да је постигао неки резултат. Да ће тако и остати доказ је и борба Републике Спске да задржи своје право на одлучивање.

“Радују ме опређељења људи овога нивоа у институцијама БиХ да су спремни да напусте институције БиХ. То потврђује да имамо капитал, да Република Српска има озбиљан капитал, да су ти људи потпуно лојални Републици Српској и да су потпуно лојални институцијама Републике Српске и да потпуно одговорно желе да афирмишу и имплементирају политике Републике Српске на начин да те плитике не угрожавају нити једног Бошњака, нити једног Хрвата у БиХ”, каже Сташа Кошарац, замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ.

О свему овоме биће ријечи и сутра код предсједника Републике Српске. Планиран је састанак са представницима Српске у заједничким институцијама БиХ.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести