НОВОСТИ

Српску ћемо бранити и у Сарајеву; Подршкa скупу “Српска пред судом”

29/08/2023

Скуп подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Милошу Лукићу, против којих је Тужилаштво подигло оптужницу због непоштовања одлука Кристијана Шмита, уредно је најављен за петак у 18 часова испред комплекса правосудних институција БиХ у Сарајеву и нема ниједан разлог да буде забрањен, поручио је организатор скупа Ђорђе Радановић, предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији.

 

 

Подршку скупу “Српска пред судом” данас је пружила и Борачка организација Републике Српске. Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да та странка подржава намјеру невладиних организација да пред Судом и Тужилаштвом БиХ искажу незадовољство због монтиране политичке оптужнице против Милорада Додика и Милоша Лукића. Евентуална забрана скупа, каже, била би порука да Срби у Федерацији немају никаква права.

– Борачка организација Републике Српске подржава најављене протесте који треба да буду организовани у петак. Ако допустимо да нам високи представник и судије Бошњаци у Суду одлучују ко ће бити предсједник Републике Српске, значи или је ово класични протекторат и овли ово води у унитарну БиХ за коју се нисмо борили. Сваки представник српског народа у инститијама Српске или локалној заједници имаће подршку Борачке организације Српске – рекао је Радановић.

Да се цијела Српска трена наћи пред Судом и Тужилаштвом БиХ, сагласан је и Ковачевић.

– Разумјели смо да то “Српска пред судом” значи да се суди цијелој Српској и сваком Србину у БиХ, исто тако разумјели смо да то “Српска пред судом” значи да цијела Српска треба да се нађе пред овдје Судом и Тужилаштвом БиХ. Без обзира на то какаве ће одлуике бити позивамо грађане да се одазову организаторима и крену на овај скуп – истакао је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести