НОВОСТИ

Стевандић: Атаком на истину Карићева изазвала вјерску и националну мржњу

13/07/2023

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је сарајевски градоначелник Бењамина Карић изазвала вјерску и националну мржњу атаком на истините податке на таблама које је поставио град Источно Сарајево о 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево.

 

Ненад Стевандић Фото: РТРС

 

– Управо то што је урадила Карићева, са атаком на истините податке на таблама је изазивање националне и вјерске мржње и њу је требало да процесуирају надлежни органи – рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да је Карићева исто урадила наметањем плоче на Казанима, гдје је избрисана националност српских жртава и написано да су ту побијени “грађани Сарајева”.

– Сви знају да су ту побијени Срби из Сарајева и да је заслужила кривичну пријаву и да шири националну и вјерску мржњу. Жели да сакрије податак да је 157.000 Срба напустило Сарајево, јер да нису и да су гласали, она сигурно не би била градоначелник – нагласио је Стевандић.

Он је истакао да, исто тако, свако таргетирање или покушај наношења зла Српској, значи да ће бити постављена већа табла на бољем мјесту и нико је неће срушити.

Потпредсједник Скупштине града Зоран Трапара рекао је да је против тога да се било шта уклања у Источном Сарајеву и најавио да ће бити постављена још већа табла на којој ће писати да је тај град претрпио много тога.

– Као грађанин Источног Сарајева сматрам да је та табла била на нашем дијелу – рекао је Трапара, наводеће да они у Федерацији БиХ имају обичај да “утврђују” да је све на њиховом.

Према налогу Министарства комуналне привреде, инфраструктуре, просторног уређења, грађења и заштите околине Кантона Сарајево, јутрос је уклоњена табла коју је 30. јуна на улазу у Источно Сарајево поставио градоначелник Љубиша Ћосић, а на којој је наведено да је то град 157.000 Срба који више не живе у Сарајеву. Наводно је установљено да се табла налази на подручју ФБиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести