НОВОСТИ

Стевандић: Коначна одлука о изборима сутра; Опозиција радила са Шмитом и појединим амбасадама

20/05/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стеванвић рекао је да ће коначна одлука о наступу на локалним изборима бити донесена сутра на састанку владајуће коалиције.

 

 

Каже да је намјера састанка била да се избори одложе док на снагу на ступи Изборни закон Републике Српске.

– Сматрамо да наше колеге из опозиције које се данас нису одазвале састанку од почетка раде са Кристијаном Шмитом и појединим амбасадама – навео је Стевандић на конференцији за новинаре.

Навео је да опозиција жели да користи ресурсе ЦИК-а како би мијењали вољу народа.

– Чак су нам упутили увредљиве конатације одмах након што смо упутили позив за састанак – навео је Стевандић.

Драган Ђурђевић, предсједник Српске радикалне странке “Др Војислав Шешељ”, изјавио је данас да Република Српска мора имати свој изборни закон и да Централна изборна комисија БиХ не заслужује да спроводи изборе на нивоу локалних заједница и за посланке Народне скупштине Српске.

– ЦИК је показала да лоше ради. Ради се о групи људи која ником не подноси рачуне, а сада имају велика овлаштења. Мишњења сам да следеће изборе треба да спроводи Републичка изборна комисија према Изборним закону Српске – рекао је Ђурђевић на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка представника политичких партија са сједиштем у Републици Српској, које имају посланике у парламенту и одборнике у локалним скупштинама.

У Народној скупштини Републике Српске одржан је састанак предсједника странака са сједиштем у Српској, које имају посланике у Парламенту и одборнике у скупштинама градова о Изборном закону и договору о наступу на локалним изборима.

Састанку су присуствовали лидери СНСД-а Милорад Додик, Уједињене Српске Ненад Стевандић, Демоса Недељко Чубриловић, те представници Социјалистичке партије Срђан Тодоровић, СПС-а Максим Скоко, те странака владајуће већине које имају одборнике у локалним скупштинама.

Представници опозиционих странака нису се одазвали позиву предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића и нису присуствовали састанку.

Остале Вијести