НОВОСТИ

Стевандић: Нећемо дозволити одлучивање у БиХ, без сагласности ентитета и народа

24/04/2024

Република Српска неће дозволити одлучивање у БиХ, без сагласности ентитета и народа у БиХ, јер је то у супротности са Уставом и Дејтонским мировним споразумом, те ће се акти донесени на такав начин сматрати неприхватљивим, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Током састанка у Бањалуци са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ Брајаном Агелером, Стевандић је као примјер навео понашање амбасадора БиХ при УН Златка Лагумџије у вези са упућивањем резолуције о Сребреници у Генералну скупштину УН, без сагласности Предсједништва БиХ.

 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске изразио спремност за конструктиван дијалог у рјешавању питања од заједничког интереса.

 

– На састанку је разговарано о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ и истакнута важност међусобног дијалога и сарадње у циљу очувања мира и стабилности у земљи и региону, наведено је у саопштењу Народне скупштине Српске.

 

Стевандић је упознао амбасадора Агелера са демократским капацитетом Народне скупштине Републике Српске и институција и могућности да Република Српска доноси самостално одлуке у складу са Уставом Републике Српске и Уставом БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести