НОВОСТИ

Стевандић: Правна борба Српске против Шмита почела да даје резултате

20/10/2023

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је јасно да је ријеч о нелегалном дјеловању Кристијана Шмита будући да се показало да је он њемачки дипломата, а не УН, те да му Њемачка даје обезбјеђење.

 

 

Стевандић је поручио да је у Тужилаштву, Суду и правном систему БиХ присутна туторска опна која говори да је у БиХ на снази диктатура високог представника.

Додаје ће се Република Српска потрудити да проблематизује то нелегално дјеловање.

– Њима се жури, у европским државама, Њемачкој и Италији, зато су преко Уставног суда погурали легализацију закона који покушавају да инкриминишу и на крају осуде /предсједника Републике Српске/ Милорада Додика – рекао је Стевандић.

Каже да Република Српска не одустаје од правне борбе, која је, како каже, почела да даје резултате.

Стевандић наводи да људи који су наоружани немају правни основ да тако чувају високог представника, јер су службеници њемачке државе, а не УН, те да су по одлукама њемачке државе добили ту врсту овлаштења.

Такође је поручио да је подршком вету српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић на посљедњи закључак Предсједништва показано српско јединство у Народној скупштини.

– Подршка вету је показала да Република Српска функционише и да она доноси одлуке у складу са демократским и цивилизацијским правилима у парламенту Српске – изјавио је Стевандић.

Стевандић је рекао да ово показује и да је питање гласања за витални национални интерес изнад политичких подјела, политичких партија, блокова власти и опозиције, истичући да је то најважнија порука из Бањалуке пред тешка времена која долазе.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести