НОВОСТИ

Стевандић-Раилић: Подршка активностима Удружења жена жртава рата Српске

21/02/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић разговарао је данас са представницама Удружења жена жртава рата Српске о положају и проблемима са којима се ова популација сусреће.

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић упознала је Стевандића са активностима Удружења, нагласивши да се оно суочава са многим потешкоћама у свом раду јер је јасно да постоје двоструки стандарди кад је у питању однос према српским жртвама током протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

 

Стевандић је подржао активности овог Удружења у вези с документовањем ратних злочина, те је похвалио резултате њиховог рада упркос чињеници да наилазе на многе опструкције.

 

Он је нагласио да су активности овог Удружења од суштинског значаја за откривање истине о патњама и страхотама које су жене претрпјеле, те да ће невладине организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата и даље бити редовно консултоване кад су у питању било какве релевантне измјене закона и да се неће дозволити криминализација Одбрамбено-отаџбинског рата.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести