НОВОСТИ

Стевандић: Република Српска је уз Србе са КиМ (ВИДЕО)

06/06/2023

Република Српска је увијек била уз Косово, имамо осјећај припадности са тим народом, а њима је сада најтеже, рекао је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић за Јутарњи програм РТРС-а.

 

 

– Српска је увијек уз Косово. Видимо да је Србима на КиМ сада најтеже. Са друге стране су тешки геополитички услови у којима се Србија нашла, али по први пут у претходних десет година, се за нешто окривљује и Приштина. Нико не треба да мисли да то што Народна скупштина Српске изгласа и упити даље, да то неће бити кап која ће прелити часу разумијевања у Европској унији – додао је Стевандић.

 

Додаје, су сви представници клубова гласали за Резолуцији о заштити Срба на КиМ.

 

– Како ће Србија штитити свој народ, не треба ми да предлажемо. Ми смо ту да будемо уз њих и да покажемо да нисмо ни без душе, ни без гласа – истиче Стевандић.

Подсјећамо, Народна скупштина Републике Српске разматраће данас Приједлог резолуције о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Србије, у којој се поздравља право Србије да брани опстанак српског народа на Косову и Метохији уколико се косовски Албанци и њихове власти одлуче за употребу насиља.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести