НОВОСТИ

Стевандић: Санкције подстакнуте из Сарајева – резултат пакости и немоћи

02/08/2023

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је за РТРС да су посљедње америчке санкције резултат личне пакости и да су подстакнуте из Сарајева у којем се креира прича о наводном рушењу Дејтонског споразума у Српској.

 

– Сви закони остају на снази. Ове санкције показују да они немају друге механизме – немају механизам у Савјету безбједности УН у којем се суочавају са ветом Русије и Кине, као што немају ни у ЕУ, гдје не постоји консензус. Ово је знак геополитичке немоћи – рекао је Стевандић.

 

Он је истакао да иза свега стоји намјера слабљења позиције Републике Српске, као и покушај нарушавања добрих односа Српске и Србије.

 

Стевандић је рекао да је циљ представника САД у БиХ да направе раздор између руководства Републике Српске, првенствено предсједника Српске Милорада Додика и њега као предсједника Парламента.

 

Он је истакао да је фазу пријетњи и уцјена прошао још док је био у СДС-у и да га никакве пријетње неће спријечити да поштује вољу народних посланика и грађана.

 

– Мене нису изабрали амбасадори, већ народни посланици – поручио је Стевандић.

 

Стевандић каже и да јикада до сада није добио већу подршку честитих, пристојних и образованих људи. С друге стране, како је рекао, на друштвеним мрежама нижу се негативни коментари.

 

Подсјећамо, Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејтонских акција.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести