НОВОСТИ

Стевандић: Срби да чувају мир и не насиједају на политичке пројекте из СДА

18/01/2024

Предсједник Народне скупштине Репубике Српске Ненад Стевандић изјавио је да ће Република Српска имати одговор на покушаје застрашивања њених представника у Сарајеву, али и позвао Србе у Српској да чувају мир, пазе суграђане других националности и вјера.

– У Републици Српској не смије бити међунационалног сукоба. Срби не смију насјести на политичке пројекте из СДА који у паници од губитка власти на свим нивоима или због неког конкурентског пројекта `тројке` желе довести у питање међусобне односе и безбједност грађана – истакао је Стевандић.

 

Коментаришући недавну изјаву посланика СДА Рамиза Салкића у којој се наводи “да би предсједника Републике Српске Милорада Додика требало ставити у притвор”, Стевандић је новинарима у Бањалуци рекао да би у притвор требало да иду они који шире националну и вјерску мржњу, те да би у оваквим случајевима тужилаштва морала да раде по службеној дужности.

 

Говорећи о јучерашњем нападу на замјеника министра одбране у Савјету министара Александра Гогановића, Стевандић је указао да је то најновији показатељ да српски представници у Сарајеву нису заштићени, те да су нетрпељивости према Србима и Републици Српској допринијеле “неодговорне и врло честе изјаве из Амбасаде САД, ОХР-а и нелегалног високог представника”.

 

– Они су дали алиби и створили једну атмосферу да је пожељно нападати Србе и да ће то остати некажњено, као и палити њихове заставе, физички угрожавати њихове изабране функционере и покушати их уклонити из политичког живота преко монтираних политичких процеса – истакао је Стевандић.

 

Он је напоменуо да се од раније води харанга на Српску православну цркву, српску културу и обиљежја, као и монтирани процес против Додика, а сада је дошло и до физичке пријетње Гогановићу.

 

Гогановић је јуче нападнут у Сарајеву након политичког судског процеса предсједнику Републике Српске Милораду Додику. Гогановић је склоњен у службено возило и на тај начин заштићен од линча, додајући да су нападачи све вријеме узвикивали: “Живио бег Хелез, смрт Србину Гогановићу!”.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести