НОВОСТИ

Стевандић: Срби у Српској увијек са својом браћом на КиМ

27/09/2023

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић изјавио је да ће Срби у Српској увијек бити заједно са својом браћом на Косову и Метохији и да неће дозволити да буду угрожени.

 

 

Стевандић је нагласио да ће свијеће вечерас бити паљене у свим већим српским градовима и да тиме Срби доказују саборност и јединство и да се у молитвеној тишини моле за покој душа невино страдалих Срба увучених у засједе.

– Очигледно је да су након константног малтретирања, више од 10 година убијања, дизања аутобуса у ваздух, пуцања на дјецу, Шиптари направили инциденте који угрожавају мир и српско становништво на Космету. Срби неће погнути главе већ желе да покажу да нису немоћни, да их није мало и да су много јачи и организованији – истакао еј Стевандић.

Стевандић је нагласио да су “Срби једини народ у Европи који нема миран сан и који се бори за своје животе”.

– Људски је да подигнемо свој глас, да покажемо да смо са нашим народом, да смо спремни да будемо у строју и од помоћи онако како то Србији треба и подржимо њено руководство – поручио је Стевандић.

Подсјетимо, у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци служен је молитвени помен и прислужене су свијећа за убијене Србе у Бањској на КиМ.

Молитвени помен у Храму Христа Саситеља у Бањалуци организовао је Кабинет предсједника Народне скупштине и Црквене општине.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести