НОВОСТИ

Стевандић: Српска неће дозволити да јој ударају печате злочина које није починила

04/02/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да ће истина о злочину на сарајевској пијаци Маркале из 1994. године кад-тад испливати и да Српска неће допустити да јој ударају печате злочина које није починила.

 

 

Стевандић је истакао да је матрица злочина на пијаци Маркале примијењена много пута на ратиштима у Авганистану, Блиском истоку или недавно у Украјини, а све да се постигне алиби за војна дејства.

– Будући да је Војска Републике Српске била у то доба чврста и муслимани нису могли да пробију српске линије према Илиџи, Грбавици, Српском Сарајеву, десиле су се Маркале. Имам дубоки пијетет према свим жртвма, али до данас нису демантоване чињенице да та граната није испаљена са српских положаја – рекао је Стевандић за “Вечерње новости”.

Он је додао да никакве наручене пресуде српским политичарима и генералима не могу потврдити да су они одговорни за овај злочин.

Стевандић је нагласио да је увјерен ће истина о Маркалама кад-тад испливати и да ће се доказати да су Срби бомбардовани и убијани без разлога.

– Али и када се докаже да су Маркале биле намјештаљка, то, нажалост, неће промијенити оно што је Србима учињено од бомбардовања осиромашеним уранијумум, до убијања цивила – указао је Стевандић.

Он је поручио да Република Српска неће дозволити да је окривљују за злочине које није починила.

– Порука Бошњацима је да не треба нико да намеће другом истину или историју, Српска то другима не ради, али неће допустити да други пишу историју Српске и да јој ударају печате злочина које није починила – рекао је Стевандић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести