НОВОСТИ

Стевандић: У ФБиХ менталитет прихватања протектората; Српска може да забрани Додику да иде на рочишта

26/10/2023

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је “узрок свих проблема у БиХ менталитет прихватања протектората у ФБиХ и потреба да слушају стране амбасадоре”.

Стевандић је након састанка партнера у власти на нивоу БиХ рекао да закон о спречавању прања новца и терористичких активности није споран за Републику Српску која је увијек отворена за договор, за разлику од представника странака из ФБиХ.

 

– Из Бањалуке долази манталитет суверености. Ми увијек овдје дођемо спремни, усаглашени, немамо проблем да нешто договоримо. С друге стране, имамо министре и представнике странака који на састанку кажу да не могу гарантовати да ће њихови посланици гласати за оно што се они договоре. Они су жртве психологије протектората и прихватања наметнутих ртјешења – нагласио је Стевандић, који је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

 

Он је истакао да “Република Српска има могућност да забрани предсједнику Српске Милораду Додику да долази на судске процесе”.

 

– Немојте мислити да ми у Републици Српској немамо своја рјешења и немојте мислити да нисмо у могућности да забранимо Додику да долази на судске процесе, легалним скупштинским одлукама и законима, јер ми не прихватамо протекторат, не прихватамо да нам неко други намеће законе и да се морамо консултовати са амбасадорима или са неким ОХР-ом прије састанка у Сарајеву – рекао је Стевандић.

Остале Вијести