НОВОСТИ

Стевандић упознао делегацију Француске о политичкој ситуацији у Српској

25/04/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Сената Републике Француске предвођеном предсједавајућом Групе пријатељства Француска-Балкан Мартом де Сидрак.

 

 

Током састанка, Стевандић је упознаo саговорнике са политичком ситуацијом у Републици Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција. Додао је да се Република Српска залаже за поштовање уставног поретка у БиХ, и да БиХ једино може функционисати уколико се одлуке доносе уз сагласност оба ентитета и сва три конститутивна народа.

Предсједник Народне скупштине је рекао да Република Српска одбацује сваки спољни интервенционизам, као и антидејтонско дјеловања неизабраног високог представника.

Такође, потврдио је да је Република Српска посвећена европским принципима и да све одлуке доноси у складу са Уставом и законима, те да не може прихватити никакво арбитражно, незаконито и неуставно дјеловање.

Поред сенаторке де Сидрак у делегацији француског Сената били су и сенатори Дидје Мандели и Лоранс Арибеј, савјетник и извршни секретар поменуте групе Гијом Ренодино и амбасадор Републике Француске у Босни и Херцеговини Њ.е. Франсоа Делмас.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести