НОВОСТИ

Стевандић упутио позив политичким странкама у вези са одржавањем локалних избора

17/05/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић упутио је позив на консултације, свим партијама у парламенту Републике Српске, као и свим партијама у локалним заједницама, у вези са одржавањем локалних избора.

 

 

– Као предсједник Народне скупштине Републике Српске упутио сам позив на консултације, свим партијама у парламенту Републике Српске, као и свим партијама у локалним заједницама, везано за одржавање локалних избора. Морам да кажем да сам непријатно изненађен да су представници Српске демократске странке, Партије демократског прогреса, Народног фронта и странке За правду и ред, само неколико минута након што је саопштена ова намјера за одржавањем консултација, а да нису ни видјели позив и дневни ред, покренули невјероватну, увредљиву кампању према мени. То представља крунски доказ да су читаво вријеме радили са Кристијаном Шмитом и неким амбасадама на креацији закона који намеће Кристијан Шмит – рекао је Стевандић.

Истакао је да је њихова реакција више исказивање лојалности страном фактору, него рационално размишљање.

– За разлику од невјероватне брзине којом су пожурили да вријеђају предсједника Републике Српске и предсједника Народне скупштине Републике Српске, готово да нема ни најмањег трага њихове реакције на резолуцију о Сребреници, која је средство за деградацију и укидање Републике Српске. Простим прес-клипингом лако се може утврдити брзина увредљивих квалификација за руководство Републике Српске и знаковито ћутање на тренутно најважнију тему за српски народ и посебно Републику Српску – навео је предсједник НСРС.

Иако, додаје Стевандић, то сматрам крајње неморалним и лицемјерним поступком, који потврђује лојалност странцима, свеједно ћу да им упутим позив за састанак у понедјељак у 14 часова.

– Одговорни људи не подлијежу сујети и огорчењу и држе се старе истине: ‘За добро никад није касно, а зло је увијек поранило!’. Исто вриједи и за слогу – наводи се у саопштењу предсједника Стевандића.

 

Остале Вијести