НОВОСТИ

Стевандић: Жене су стуб породице и цијелог друштва

07/03/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је свим женама 8. март – Међународни дан жена, са жељом да им и овај празник донесе срећу, породични и професионални успјех.

– Свим женама, мајкама, бакама, сестрама и кћеркама, искреним пријатељицама и поузданим и вриједним сарадницама, желим срећан 8. март! – поручио је Стевандић, нагласивши да су жене стуб породице и нашег друштва.

 

Он је истакао да су жене оличење храбрости, снаге и пожртвованости.

 

– Наша је обавеза да радимо на њиховом оснаживању, јер са јаким женама Република Српска је јача, стабилнија и просперитетнија. Без успјешних жена нема ни економског напретка, који је веома важан за свако друштво и државу – нагласио је Стевандић.

 

Он је истакао да ће Народна скупштина Републике Српске наставити да унапређује законодавни оквир ради побољшања положаја жена у свим сферама јавног и приватног живота.

 

– Желимо да повећамо број жена на руководећим позицијама, уз системску афирмацију и досљедну примјену права жена и чврсту борбу против насиља над њима – навео је Стевандић.

 

Предсједник парламента изразио је захвалност свим женама које су, како је навео, дале немјерљив допринос у изградњи Републике Српске и развоју толерантнијег и бољег друштва.

 

– Не само на овај празник, већ сваки дан треба да одајемо признање и поштовање свим женама због њихове улоге у друштву. Драге даме, срећан вам празник! Желим вам мир, здравље и срећу – истакао је Стевандић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести