НОВОСТИ

Стручна конференција: Рјешење за српски народ – не одступати од националне политике

24/05/2024

Витални национални интерес српског народа угрожен је гдје год да живи, не само у Репблици Српској, поручено је са научно стручне конференције на тему “Угрожавање виталних националних интереса Републике Српске и српског народа у БиХ”. Политички и безбједносни стручњаци упозоравају – да ће усвајање резолуције у Генералној скпштини УН-а, бити искориштено за нове притиске усмјерене ка српском народу и Републици Српској, од стране политичког Сарајева.

 

 

Степен угрожености виталног националног интереса достигао је сво максимум, због тога захјева пуну пажњу српског руководства с циљем одупирања тежњама за уништење Републике Српске и српског народа. Да Срби умају пријатеље који знају истину, јасно је показано јуче. Ни удружени непријатељски подухват одређених снага из БиХ, подржан од стране великих сила – Њемачке, Велике Британије и САД-а, уз све притње и притиске, није успио обезбједити, да већина чланица у УН гласа за резолуцију о Сребреници којом се покушава стигматизовати српски народ.

– Према стандардима који примјењују 99,9 одсто парламентаа свих земаља у свијету, таква резолуција неби могла бити усвојена. Није усвојена, јер за њу није гласала потребна већина. Тачно 55 одсто чланица организације Уједињених нација није гласало за резолуцију – рекао је декан Факултета за безбједност и заштиту Независног универзитета Бањалука Слободан Жупљанин.

Да је ријеч о покушају колективне осуде српског народа показује чињеница да су појединци за индивидуалну одговорност, одговарали пред међународним судом. Због тога је доношење рзолуције непотребно. Она је резултат покушаја Њемаца да скину одговорност са себе за геноцидни рад током два свјетска рата.

– Ова њихова сада уопште стратегија није сама, она је вјероватно резултат колективне одлуке Запада, предвођене Америком. Мислим да је то увод у нове притиске на српски народ, посебно на Републику Српску. Ово ће пре свега покушати да искористи политичко Сарајево. Оваква инструисана резолуција, не може доносити ништа добро по БиХ и по њену будућност – истакао је генерал – мајор у пензији Митар Ковач.

Да је Српска за све Србе светионик, изложена моралним притисцима, став је и стручњака с друге стране Дрине. Међутим, отпор и јединство српског народа да се не подлегне тим притисцима, мотивисало је НАТО и дубоку државу да покуша да суди српском народу за Сребреницу послије 30 година, уз помоћ извршилаца агенде дубоке државе.

– Ми требамо да играмо и када нам они наносе ударце да ми можемо да останемо достајанствени, једиствени и да наставимо игру са оним земљама које су нам наклоњене – изјавио је Драган Петровић из београдског Института за међународну политику и привреду.

Сачувати јединство српског народа које је најбоље показано у борби против неистина проистеклих са Резолуцијом о Сребреници, не одступати од националне политике и вриејдности проистеклих из одбрамбено отаџбинског рата, рјешење су за опстанак српског народа на овим просторима, поручено је са данашњег скупа.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести