НОВОСТИ

“Ствараоци Републике Српске” позвали грађане на протест у Сарајеву

30/08/2023

Асоцијација “Ствараоци Републике Српске” позвала је чланове и све грађане Српске који су дали допринос стварању и очувању Републике Српске да изађу на протест у петак, 1. септембра, испред Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву.

 

 

“На овом општенародном збору не бранимо само предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је као народни посланик такође учествовао у стварању Српске, него дижемо глас против неправде и сталних покушаја да се уништи ова земља и да се српском народу у БиХ око врата поново свеже `свилен гајтан`, како би постао слуга западних моћника и њихових босанских вазала”, наводи се у саопштењу Асоцијације.

Чланови Асоцијације придружили су се захтјеву адвоката одбране за изузеће додијељених тужилаца и судија, који су одређени да на основу правно неутемељене оптужнице дјелује у овом монтираном политичком процесу.

“Ако овакви и слични квазиправници, подржани од босанских унитариста, наставе рушење темељних принципа Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ, са лудом надом да ће избрисати Републику Српску са политичке мапе Балкана, поручујемо им да ће прије тога нестати БиХ као `немогућа држава`”, наводи се у саопштењу.

Из Асоцијације су поручили да је Република Српска вјечна јер је чува њен народ, пошто је она једини гарант његове слободе и опстанка.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић поднио је у четвртак, 24. августа, захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра испред зграде Тужилаштва БиХ због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника Српске” Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести