НОВОСТИ

Шулић: Циљ – повећање плата радника и искорјењивање сиве зоне

27/03/2023

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да ће ресорно министарство бити сервис Удружењу послодаваца угоститељства и туризма “Хорека” и свим сличним организацијама да би радницима у овој области биле повећане плате и смањена или искоријењена сива зона.

 

 

Шулић је након састанка са представницима Удружења послодаваца угоститељства и туризма Хорека истакао да ће се ресорно министарство на том плану у наредном периоду трудити да им максимално изађе у сусрет, заједно са другим министарствима.

– Циљ је да их повежемо и да они и различити домаћи произвођачи пласирају своју робу и услуге према нашим хотелима и угоститељским капацитетима широм Српске – рекао је Шулић.

Он је додао да су у Министарству свјесни висине плата радника у овом сектору и сиве зоне у исплати плата и на плану боравишних такса.

– Наше министарство за трећи квартал ове године припрема измјену Закона о боравишним таксама, и то на начин да уредимо ту и област исплате плата – најавио је Шулић.

Далибор Шајић из Хореке рекао је да ће ово удружење заједно са извршном влашћу Републике Српске покушати да Српску означи као водећи туристички центар у региону.

– Први циљ је да задржимо радну снагу овдје и повећамо плате, те да едукујемо људе који раде у овој области, рекао је Шајић и додао да ће се радити и на томе да се разлика плата радницима у угоститељству и туризму више не исплаћује у ковертама, те да у вези са тим буде искоријењено сиво тржиште.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести