НОВОСТИ

Шулић: Прослава 9. јануара у част и име слободе, поноса и сјећања на ствараоце Српске

03/01/2024

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је Срни да ће Српска прославити 9. јануар, Дан Републике, у част и име слободе, поноса и сјећања на све оне који су је стварали кроз године.

 

 

 

Шулић је истакао да ће Српска 9. јануара прославити Дан Републике упркос жељама и напорима свих оних који желе да то обиљежавање оспоре, укаљају или упропасте.

“Славимо и славићемо, не у инат њима, како би они себи често приписали то, већ у част и име слободе, поноса и сјећања на све оне који су је стварали кроз године. Славимо слободу сваког педља наше земље, сваког нашег дјетета и свега оног што јесмо и што ћемо увијек бити – поносни потомци наших предака и они који граде темеље боље и слободне будућности наше дјеце!”, рекао је Шулић, који је и члан Главног одбора СНСД-а.

Он је навео да данас Српској о слободи причају они који су увијек бјежали под скуте тиранина који ће да их води док се одричу свега свога или, још горе, причају о њој исти ти који су кроз вијекове били тирани који газе и отимају, гушећи слободе свих који им се нађу на путу.

Шулић је истакао да им то Српска ни овога пута неће дозволити и да ће Република истрајати у својој борби за истину и слободу, јер је Српска симбол тога.

“Вијековима су ломили наш народ и нису га сломила ни много већа царства од ових који би данас да нас киње и ломе. И зато им шаљемо поруку да се нећемо предати ни у борби, ни у слављу – јер је Српска наша светиња!”, поручио је Шулић.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске, јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести