НОВОСТИ

Тадић: Њемачки утицај онемогућава политичко јединство у Српској

17/04/2024

Правник Огњен Тадић рекао је да је добро да Народна скупштина Републике Српске усвоји извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године, иако је такав документ требало да буде сачињен прије 25 година.

Тадић је навео да ово питање нема страначки предзнак, јер је ријеч о теми од националног значаја. Међутим, он не очекује јединство на сутрашњој посебној сједници Народне скупштине, јер је, како каже, присутан њемачки политички утицај који то онемогућава.

 

Тадић је рекао и да Њемачка жели да овлада овим просторима након свих злочина почињених над српским народом.

 

– Стотину година њемачка политика проводи геноцид на Балкану – нагласио је Тадић за РТРС.

 

Он је рекао да је важно да грађани у што већем броју дођу сутра на митинг “Српска те зове” и покажу да ће се Српска одупријети свим нападима.

 

Подсјећамо, Народна скупштина Републике Српске сутра ће на посебној сједници разматрати Извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године.

 

Пред посланицима ће се наћи и Приједлог Изборног закона, те Приједлог закона о референдуму и грађанској иницијативи.

 

У 18.00 часова на Тргу Крајине у Бањалуци биће одржан велики народни митинг “Српска те зове” на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести