НОВОСТИ

Тадић: Правосуђе у БиХ под контролом међународне заједнице

10/10/2023

Правник Огњен Тадић рекао је данас за РТРС да ће судски поступак против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића потврдити да међународна заједница потпуно контролише правосуђе у БиХ.

– По свему судећи, у потпуности ће се потврдити ријечи судије Суда БиХ Бранка Перића који је рекао у вези са овим случајем да ће се показати да међународна заједница у потпуности контролише правосуђе БиХ и да је оно ту да би штитило интересе међународне заједнице, а не нас који живимо овдје – рекао је Тадић.

 

Перић је раније за ФТВ рекао да Додик никада није процесуиран на основу повреде домаћег закона, али да се сада процесиура због наметнутог закона, што указује да је правосуђе под контролом међународне заједнице.

 

– То ће само дискредитовати додатно правосудни систем. Испашће да правосудни систем служи високом представнику само да би заштитио њега као ауторитет и њега као личност – “не смијеш оспоравати закон који ја донесем, јер ћеш бити изведен пред суд” или сличне ствари. Дакле, тај интервенционизам међународни мора имати некакве границе – рекао је Перић и додао да “једино међународна заједница и може да утиче на Тужилаштво шта ће процесуирати”.

 

Он је додао да у Европи 100 година постоји повјерење јавности у законодавну власт, у парламент и да је то суштина демократије, а сада долази странац и намеће законе, па чак и законе који штите њега.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести