НОВОСТИ

Тадић: Шмиту је најбоље да ћути, јер једино тада не прича глупости

21/12/2023

Република Српска никад не би настала 9. јануара 1991. године да није било нациста, геноцида над српским народом и потребе Срба да створе оквир у коме ће преживјети током деведесетих година прошлог вијека, изјавио је савјетник предсједника Српске Огњен Тадић.

Тадић је навео да су се деведесетих година “повампирили и нацисти и њихови усташки и СС-ханџарски савезници”, у чијој је рехабилитацији у Њемачкој учествовао Кристијан Шмит, који прича глупости када говори о 9. јануару – Дану Републике.

 

Поводом изјаве Шмита да је прослава 9. јануара “јасан и директан пропуст у спровођењу обавезујућих одлука Уставног суда БиХ”, чије “непоштовање представља кривично дјело”, Тадић је рекао за РТ Балкан да је Шмиту најбоље да ћути, јер једино тада не прича глупости.

 

– Ко њега као најобичнијег њемачког држављанина и странца у БиХ уопште треба да пита шта ће се у Републици Српској славити? Друго, зар заиста сматра да су Бошњаци глупи, па да на овај начин покушава да добије њихову наклоност за наставак покушаја узурпације функције високог представника? – упитао је Тадић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести