НОВОСТИ

Тадић: Српска брани Дејтонски споразум од узурпација

21/11/2023

Република Српска што прије одбрани Дејтонски мировни споразум од покушаја узурпација то ће се прије створити услов за његово пуно поштовање како би се искористиле све могућности које пружа овај документ, оцијенио је правник Огњен Тадић.

 

 

– Како прође која година све више се подсјећамо на то да од 1995. године до данас у БиХ нисмо ништа боље, паметније и корисније смислили, а, са друге стране, не само да нисмо заједно искористили све шта нам тај споразум пружа, него се свакодневно гложимо око њега смјењујући се на позицијама његових заштитника и критичара – изјавио је Тадић поводом 28 година од Дејтонског споразума.

Тадић је указао да од 2021. године Република Српска уз подршку свакога ко је разуман у БиХ покушава да одбрани Дејтонски мировни споразум од покушаја узурпација који долазе од Кристијана Шмита и дијела западних земаља.

И сљедећа дејтонска година, оцијенио је Тадић за Срну, проћи ће у таквој атмосфери, а тек крајем 2024. може се очекивати најава расплета ове ситуације.

– Што прије завршимо тај посао прије ћемо и створити услов за пуно поштовање Дејтонског мировног споразума – поручио је Тадић који је и савјетник предсједника Републике Српске.

Пуних 28 година навршило се данас од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести