НОВОСТИ

Тапушковић: Поступак против Додика представља класичну фарсу – циљ напад на суверенитет Српске

08/03/2024

Читав досадашњи судски поступак који се води пред Судом БиХ против предсједника Српске Милорада Додика, због наводног непоштовања одлука Кристијана Шмита, представља класичну фарсу, чији је крајњи циљ напад на суверенитет Републике Српске, рекао је за адвокат Бранислав Тапушковић, доајен српске адвокатуре и бивши предсједник београдске и српске коморе, коментаришући недавно одржано ново рочиште у предмету против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића.

Тапушковић, који је овом приликом из Београда дошао у Сарајево, да би се из прве руке увјерио о каквом се судском поступку ради, каже да је одмах стекао утисак да је предсједник Додик већ унапријед осуђен, а да овај судски процес треба само да то и потврди.

 

– Бојим се да је ријеч о унапријед пресуђеној ствари. Судији се очигледно жури да се што прије дође до првостепене пресуде – наводи за Тапушковић за Глас Српске, поручујући да постоји могућност да се можда и он, као савјетник, укључи у рад тима одбране предсједника Милорада Додика.

 

Истакао је да не може неки странац без овлашћења да мијења кључне законе у земљу у коју је дошао, а који се тичу уставних ствари и Кривичног закона.

 

– Такође не може се судити никоме на основу тога што се нешто догодило, а закон донесен послије тога па за то одговара. То је главни проблем, суштина читавог проблема. Да је Кристијан Шмит, којим случајем, признат као високи представник, он ни тада не био имао овлашћења да доноси и намеће било какве законе – јасан је Тапушковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести