НОВОСТИ

Трифковић: Српска сигуран и поуздан руски савезник

08/11/2023

Република Српска је сигуран и поуздан савезник Руске Федерације која цијени неутралан став званичника Српске о руско-украјинском сукобу, рекла је Драгана Трифковић, директорка Центра за геостратешке студије.

– Званичници Републике Српске воде рачуна када оцјењују сукоб у Украјини и износе мишљења о томе. Русији то значи, поготово ако погледамо став већег броја европских земаља које су јој увеле санкције и прекинуле односе – нагласила је Тривковићева.

 

Трифковићева је рекла да је најава још једног састанка предсједника Републике Српске Милорада Додика и руског предсједника Владимира Путина сјајна новост, додајући да руски медији сваки њихов сусрет испрате на високом нивоу.

 

Она је подсјеттила да је Руска Федерација крајње негативно оцијенила извјештај Кристијана Шмита о БиХ, наводећи да су представљене лажне информације како би се створила погрешна слика о ситуацији у БиХ и улози Републике Српске.

 

– Чињеница је да се Република Српска и њено руководство залаже за очување Дејтонског споразума, а тиме и међународног права, а како је руски амбасадор /Игор Калабухов/ рекао самопроглашени високи представник је реметилачки фактор који доприноси негативној атмосфери у БиХ, тако да је Русија нкрајње негативно оцијенила његову улогу и затражила затварање Канцеларије ОХР-а – истакла је Трифковићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести