НОВОСТИ

Тужилаштво уложило жалбу на одбијање притвора помагачима у убиству инспектора Марковића

18/10/2023

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини се након пуштања на слободу тројице осумњичених за помоћ извршиоцу убиства полицијског инспектора жалило Вијећу Окружног суда због битних повреда кривичног поступка и погрешно или непотпуно утврђеног чињеничног стања.

Рјешењем Суда од 17. октобра одбијен је приједлог Окружног јавног тужилаштва у Бијељини за одређивање притвора осумњиченим лицима чији су иницијали Д.С, Б.С. и Д.Ш. који су одмах пуштени на слободу.

 

Из Тужилаштва су подсјетили да је рјешењем Окружног суда у Бијељини 4. октобра осумњиченима одређен притвор од мјесец дана, на приједлог Тужилаштва, због основане сумње да су између 1. и 2. октобра у Бијељини помогли починиоцу послије извршеног кривичног дјела.

 

Заједно са осумњиченим Н.К. за тешко убиство полицијског инспектора на дужности Ненада Марковића сви заједно се терете и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

 

На ово рјешење уложена је жалба бранилаца осумњичених која је уважена у односу на осумњичене Д.С, Б.С. и Д.Ш. и у том дијелу Суд је предмет вратио судији за претходни поступак на поновно одлучивање.

 

Бијељински Окружни суд укинуо је притвор за три лица која су осумњичена да су покушала помоћи мушкарцу чији су иницијали Н.К. осумњиченом за убиство полицијског инспектора Ненада Марковића.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести