НОВОСТИ

Удружење Крајишника Србије: Подршка Додику у борби за очување части и достојанства

16/08/2023

Удружење Крајишника Србије упутило је писмо подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику, у којем су истакли да га безрезервно подржавају у његовој борби за очување части и достојанства српског народа и знају да ће истрајати.

 

 

У Удружењу сматрају да су санкције против Додика и подизање оптужнице Тужилаштва БиХ само један у низу доказа шта је у ствари БиХ и шта су инструментализоване институције у њој, путем којих покушава да се спроведе наметнута политика “приватног лица”.

– То је политика самозванца који се одазива на име Кристијан Шмит, као и његових претходника, који немају никакве везе са Дејтонским споразумом, већ имају за циљ уништење Републике Српске и српског народа – саопштено је из Удружења Крајишника Србије.

Из Удружења, које окупља седам градских одбора у Београду и одборе у још 16 градова у Србији, Додику су поручили да Крајишници знају да ће, као и до сада, истрајати у борби за очување Српске, у чему има њихову безрезервну подршку.

У Удружењу су напоменули да иза овог писма подршке стоје и удружења “Завичај” Београд, Асоцијација избјегличких удружења, Удружење пензионера Републике Српске Крајине, “Божур” Вршац, Завичајно удружење Срба из Западне Славоније у Инђији, Удружење бораца Републике Српске и Републике Српске Крајине у Војводини, Удружење бораца Нова Пазова и Удружење “Сана” Нова Пазова.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика због непоштовања одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести