НОВОСТИ

Удружење пензионера: Подршка институцијама Српске

31/10/2023

Удружење пензионера Републике Српске пружило је подршку институцијама Српске у одбрани њених права и надлежности утврђених уставима Српске и БиХ и Дејтонским споразумом, те истако да безрезервно стаје у одбрану предсједника Републике.

Из Удружења су истакли да је недопустиво и апсурдно да самозвани странац доноси и мијења законе, а Тужилаштво и Суд БиХ по њима оптужују и суде предсједнику Републике Српске који је изабран вољом грађана на слободним и демократским изборима.

 

Удружење је истакло да безрезервно стаје у одбрану предсједника Српске Милорада Додика и захтијева од свих институција и грађана Републике да се не одазивају на позиве Тужилаштва и Суда БиХ у оквиру монтираних оптужби и процеса по вољи и одлуци самозваних иностраних представника и дипломата, уз напомену да те двије институције не поштују Устав и законе БиХ.

 

Пензионери су навели да се монтираним судским процесима по вољи појединаца из страних амбасада понижавају институције Републике Српске и њени грађани, а посебно 226.828 пензионера који су градили Српску и учествовали у њеној одбрани.

 

– Такође се питамо зашто су ти самозвани колонијални управници остали нијеми када је 38.000 пензионера, који су своје пензије зарадили и остварили прије 1992. године на простору садашње Федерације БиХ, остало без својих права и поред пресуда домаћих судова и Суда у Стразбуру – наводи се у саопштењу.

 

Из Удружења су истакли да су ускраћивањем тог права, Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске и пензионери оштећени за више милијарди марака, а пензије се више од двије деценије исплаћују из средстава Републике Српске.

 

– Удружење пензионера Српске чврсто стоји у одбрани институција Републике Српске и њених права, посебно предсједника Републике и Народне Скупштине, као и имовине Српске. Бранимо институције Републике Српске, јер граница постоји – закључено је у саопштењу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести