НОВОСТИ

Вишковић: Циљ санкција – сатанизација и укидање Републике Српске

20/06/2024

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је за РТРС да иза америчких санкција стоји намјера сатанизације и укидања Републике Српске.

Радован Вишковић

Вишковић је истакао да су смијешна и жалосна образложења санкција, уведених без доказа и чињеница и по принципу “моћнији и јачи раде како желе”.

 

Премијер је нагласио да је ово отворени напад на Републику Српски и српски народ.

 

Он је рекао да су приче о корупцији неутемељене, да је у питању пројекат, а то је одузимање имовине, односно ресурса Републике Српске.

 

Вишковић је нагласио да је циљ санкција и притисака да се Република Српска економски ослаби и исцрпи и да се “покуша довести руководство које би пристало на оно што амерички моћници желе, а то је савијање кичме”.

 

– Очигледно је још од Дејтона некоме дато друго обећање, односно креатори Дејтонског споразума вјероватно су имали намјеру да то буде пролазна фаза и да у неком моменту БиХ постане унитарна – рекао је Вишковић.

 

Премијер Републике Српске је поручио да садашње руководство Српске неће подлећи притисцима.

 

Подсјећамо, Канцеларија за контролу имовине странаца при Министарству финансија САД-а на листу санкција додала је седам компанија и два привредника из Републике Српске.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести