НОВОСТИ

Вишковић: На туристу Шмита не треба трошити вријеме

06/07/2023

За недјела нелегалног Кристијана Шмита нема опроста у Републици Српској. Он је непожељан, нема легитимитет и све што одлучи неће важити. Колико год то понављали у Српској, није довољно јер неко Шмиту мора да каже истину. Овдје није високи представник већ само њемачки туриста, порука је предсједника Владе Републике Српске.

 

 

“Ја се надам да ће неко из Републике Српске у неком будућем периоду имати прилику да дође у Њемачку као што је Кристијан Шмит дошао у БиХ и да о трошку Њемачке државе тамо борави и да има 10 пута већа примања него што имају сви Нијемци у Њемачкој”, каже Вишковић.

Реакције на Шмитове одлуке не престају данима. Сваки дан отркивају се и нове информације. На примјер, да је потврда Савјета безбједности УН-а за именовање високог представника један од најстаријих докумената.

“Осмог и деветог децембра конференција за имплементацију мира, која је претеча ПИК-а је такође упутила молбу Савјету безбјендности за потврђивање Карла Билта који такође није могао.. Значи најстарији након парафирања и потписивања Дејтонског споразума говоре о томе да се мора потврдити у Савејту безбједности УН високи представник”, каже Ненад Стевандић, предсједник НСРС.

И они високи представници који су имали ту, пријеко потребну потврду, нису урадили ништа за српски народ у БиХ. Да је више него икада потребно јединство у Српској, порука је бораца.

“Понашње високих представника и оних који су били легални у периоду од 1996. године па даље је било готово идентично. Њхове одлуке су биле против Републике Српске и српског народа. Јер, Република Српска и српски народ су једно. Тако да ме одлуке садашњег тзв. високог представника уопште не изненађују”, истиче Радан Остојић, предсједник БОРС-а.

Кристијан Шмит од када је дошао у БиХ је направио само раздор.

Све одлуке доносио је нелегално, јер није изабран у складу са Анексом 10 Дејтонског мировног споразума.

То значи, да се лажно представља, због чега би ускоро могао да добије тужбу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести