НОВОСТИ

Вишковић: Нико не може наметнути одлуку да Српска остане без имовине

22/09/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је питање имовине ријешено и да нико не може наметнути одлуку да Српска остане без имовине.

 

 

Уколико би Српска остала без имовине, рекао је Вишковић, то би де факто значило њено укидање.

 

– Ми то не можемо прихватити и молим да не идемо тако далеко, јер ћемо изазвати ланчану реакцију која неће ићи никоме у прилог на овим просторима – рекао је Вишковић.

 

Он је истакао да нико у Републици Српској неће прихватити наметнуто рјешење о имовини, те савјетовао све да се почну бавити животним питањима људи, али и затражио од свих да поштују Устав и законе у БиХ.

 

Говорећи о Приједлогу закона о имовини Републике Српске који ће се наћи на дневном реду сједнице Народне скупштине Републике Српске, Вишковић је рекао да је тај закон одговор на одлуке Уставног суда БиХ који је покушао да се мијеша у одређена питања, иако би требао да буде заштитник, а не рушилац Устава.

Вишковић је рекао да је прије двадесетак година разговарано о приватизацији, те да је Уставни суд БиХ тада рекао да приватизацију државне имовине проводе ентитети.

 

– Да имовина не припада ентитетима, они би тада рекли да приватизацију не могу да проводе ентитети – рекао је Вишковић за БХТ1.

 

Он је подсјетио и на разговоре о војној перспективној и неперспективној имовини када је речено да ће само перспективна имовина припасти Оружаним снагама БиХ, док ће сва остала имовина припасти ентитетима, односно локалним заједницама.

 

Вишковић сматра да је БиХ експеримент и да странци у БиХ тренирају све оно што не може да прође у њиховим земљама.

 

– Кад год сам поставио питање да ли је дозвољено да се руши Устав земље у којој живе, одговор сваког званичника је био да се Устав не може кршити. Само је изгледа у БиХ свакоме дозвољено да крши Устав – закључио је Вишковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести