НОВОСТИ

Вишковић о Додиковом писму: Заједнички циљ-заштита имовине Српске

07/03/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је за РТРС да предсједник Републике Милорад Додик користи своје уставно право у којем тражи од Владе да се изјасни о овако тешким нападима на Српску када је у питању имовина.

 

 

– Писмо Додика је само једна коренсподенција на нивоу предсједник-Влада, а онда Влада иде према РУГИПП-у и локалним самоуправама, те Правобранилаштву – каже Вишковић.

Премијер каже да је ово слијед потеза који су раније договорени.

– Сви ми који представљамо институције Српске имамо идентичан став по питању имовине. Желимо да оставимо траг у писаној форми и поручимо свима онима, који нападају Српску да ћемо користити сва своја уставна и законска права. Устав БиХ је децидан и тачно су набројане надлежности у којима се не спомиње имовина – каже Вишковић.

Поновио је да имовина припада ентитетима, односно Српској и ФБиХ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик написао је писмо предсједнику Владе Радовану Вишковићу, у којем је затражио да се Влада Републике Српске изјасни о питању имовине у државној својини Републике Српске, те како додаје, имајући у виду неправне покушаје спречавања спровођење закона Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести