НОВОСТИ

Вишковић обезбиједио поклоне за кориснике Дневног центра за дјецу у ризику (ФОТО/ВИДЕО)

15/04/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић обезбиједио је поводом Васкршњих празника поклоне за кориснике Дневног центра за дјецу у ризику, који функционише у оквиру Удружења “Нова генерација”.

 

Предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести “Искра” Милан Берић је премијеру Српске на поклонима.

– На овај начин је уљепшан Васкрс дјеци која бораве са родитељима у Родитељској кући. Свим родитељима који бораве у Родитељској кући са својом дјецом желим да сљедећи Васкрс дочекају срећни, са излијеченом дјецом код своје куће – поручио је Бојић.

Директор Удружења “Нова генерација” Саша Рисојевић рекао је да је ово четврта година откако премијер Српске има слуха за кориснике Дневног центра, те им обезбиједи донацију хране, играчака, као и хигијенских пакета.

– Бринемо о дјеци која су у својим породицама претрпјела различита злостављања, занемаривања, трауме и друге недаће, те им је свака пажња добро дошла. Осим дневног збрињвања, дјеци је овдје омогућена и исхрана, те нам нарочито пуно значи и донација хране, како бисмо им направили празничну атмосферу – рекао је Рисојевић.

Он је навео да тренутно у Дневном центру борави око 40 дјеце, од двије до 18 година, која редовно долазе у просторије Центра, али да има и велики број малишана која не могу да дођу, јер живе у удаљеним насељима.

– Због тога имамо и теренски тим који посјећује та насеља и бораве са том дјецом, нудећи им садржаје и услуге које би могли имати и у Центру, тако да ће ови поклони стићи и до њих – напоменуо је Рисојевић.

Према његовим ријечима, одим Дневног центра, Удружење има и услугу Плавог телефона, бесплатне линије за дјецу која желе да разговарају о проблему са којим се суочавају.

– Од овог мјесеца имамо и нову услугу савјетовалишта за дјецу и младе, која подразумијева интензивнију подршку психолошког савјетовања и терапије – рекао је Рисојевић.

Он је истакао да је за функционисање ових услуга подршка институција и друштва је од кључног значаја, јер једино тако оне могу да буду одрживе.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести