НОВОСТИ

Вишковић: Побједом Трампа могао би се промијенити однос према Србима; Мекјуен: Долазе бољи дани

14/05/2024

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Бањалуци да су очекивања Српске да би се избором Доналда Трампа за предсједника САД могао значајно промијенити однос ове земље према српском народу.

 

 

Вишковић је данас разговарао са извршним директором консултантске куће “Савјет за националну политику” Робертом Мекјуеном.

Мекјуен се интересовао за ситуацију у БиХ, неправедне санкције које су уведене званичницима Српске, активности Амбасаде САД у БиХ, али и о резолуцији о Сребреници коју би требало да разматра Генерална скупштина УН.

– Са Мекјуеном имамо добру сарадњу. Радићемо на томе да конгресмени из САД посјете Републику Српску да би могли да имају праву слику ситуације у БиХ – рекао је Вишковић након састанка.

Мекјуен је нагласио да му је била част разговарати са премијером Републике Српске.

– Била ми је част што сам у америчком Конгресу представљао државу Охајо, тако да сам у том капацитету могао да подржавам и српску заједницу – рекао је Мекјуен.

Мекјуен је навео да долазе бољи дани када је ријеч о односима САД и Републике Српске, посебно када је ријеч о економији.

 

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести