НОВОСТИ

Вишковић у вишедневној посјети Кини

05/04/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, борави наредних неколико дана у службеној посјети Кини.

 

 

По доласку у Пекинг, Вишковић се састао са представницима Кинеске државне грађевинске инжењерске групе и представницима Кинеске жељезничке инжењерске групе, који су припремили свечани дочек добродошлице.

Током боравка у Пекингу, Вишковић ће се састати се са делегацијом групације Синофарм, те представницима компанија Чајна енерџи груп и Кинеске националне аеро-технолошке корпорације АВИК, као и са представницима кинеских компанија из области инфраструктуре, грађевине и жељезничког саобраћаја.

Приликом боравка у службеној посјети Кини, након састанака које ће предсједник Владе Републике Српске имати у Пекингу, са члановима делегације, посјетиће и Хаинан гдје се одржава један од највећих међународних сајмова потрошачких производа ЕКСПО 2023.

У оквиру посјете сајму, планирано је да се Вишковић састане са излагачима и представницима компанија из различитих области. Такође, планирани су и састанци на којима ће премијер Српске представити потенцијале Републике Српске, могућности пословања, мјере и активности, као и подстицаје које даје Влада Републике Српске страним инвеститорима, те све остале предности и могућности улагања у Републику Српску.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести