НОВОСТИ

Вријеме ултиматума је прошлост, Додик неће подлећи пријетњама и притисцима

11/07/2023

Из Кабинета предсједника Републике Српске истакли су да је запањујућа дрскост европске парламентарке Тинеке Стрик да уопште помисли да глас једног нелегалног и нелегитимног странца може бити мјеродавнији од 300.180 гласова грађана Републике Српске.

 

– Грађани Републике Српске су ти чије је мишљење једино важно, и они су свој став изнијели 2. октобра 2022. године јасно рекавши да желе Милорада Додика за свог предсједника – нагласили су из Кабинета предсједника Српске реагујући на позиве Стрикове упућене ОХР-у да легитимно изабраном предсједнику Републике Српске да “краткорочни ултиматум за повлачење његових најновијих потеза, те да га смијени с функције у случају непоштивања.

 

Из Кабинета су поручили да је апсолутно немогуће и да се коси са здравим разумом и основним постулатима демократије да неизабрани странац, који при том, ни за функцију коју прижељкује да обавља нема потврду Савјета безбједности, на било који начин утиче на вољу грађана Републике Српске и њене изабране представниике.

 

– Очито да европска парламентарка Тинеке Стрик није упозната о правном систему Републике Српске и БиХ, те да је, претпоставићемо, у општем незнању дала себи за право да коментарише акте донесене од највишег законодавног органа у Српској – Народне скупштине Републике Српске, на овакав начин, и да их квалификује као сецесионистичке – наводе они.

 

Како истичу, Додик наставља да штити интересе Српске.

 

– Вријеме ултиматума је иза нас, а предсједник Републике Српске Милорад Додик неће подлећи никаквим притисцима и пријетњама, наставиће да штити интересе Републике Српске и свих њених грађана, њену имовину и територију”, поручили су из Кабинета предсједника Репуублике Српске – закључује се у саопштењу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести