НОВОСТИ

Вучић: Поносан сам на нашу борбу у УН

26/04/2024

Предсједник Србије Алексанар Вучић навео је данас пред полазак из Њујорка у Београд да је поносан на борбу коју је Србија водила у УН и оцијенио да ће она оставити траг како на самом гласању о резолуцији о Сребреници тако и касније у билатералним односима.

 

 

– Поносан сам на то како су се у УН борили, јер кад се борите за своју земљу, ваше је да направите све што можете. Србија се бори за своју територију и слободу и наставиће то да чини, а наше је да чувамо интересе своје земље, на сваком мјесту – навео је Вучић на Инстаграм профилу.

Вучић је нагласио да је замолио за подршку и помоћ.

– У УН све ври. Добро је што смо провели много времена овдје, то ће оставити траг како на самом гласању тако и касније у нашим билатералним односима – навео је он.

Према ријечима предсједника, пред Србијом и њеним руководством и представницима је још много посла који треба да се уради.

Остало је и да наставимо да се боримо, да уздигнуте главе изађемо послије свега, а онда да се посветимо даљем напретку Србије, навео је предсједник  Вучић на Инстаграму.

Вучић је у Њујорку у понедјељак увече представљао Србију на сједници Савјета безбједности УН на којој је представљен шестомјесечни извјештај генералног секретара УН Антонија Гутереса о раду Унмика.

Вучић је током боравка у Њујорку, пред сједницу Генералне скупштине на којој се почетком маја разматра приједлог резолуције о Сребреници у сједишту УН одржао низ консултација са представницима земаља чланица УН, како би им објаснио позицију Србије о најављеној резолуцији.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести