НОВОСТИ

Вучић: Потези Приштине и резолуција о Сребреници не доприносе стабилности региона

14/05/2024

Предсједник Србије Александар Вучић нагласио је данас, у разговору са амбасадором Русије у Београду Александром Боцан-Харченком, да је за Србију од виталног интереса очување стабилности у региону и истакао да самовољни потези Приштине и иницијативе попут нацрта резолуције ГС УН о Сребреници ни на који начин не доприносе процесу помирења, изградњи повјерења и сарадње у региону.

 

 

Вучић је на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав написао да је у разговору поновио захвалност Руској Федерацији на чврстом ставу у погледу територијалног интегритета Србије, као и на поштовању суверенитета у погледу независне политике и јединственог пута који је Србија одабрала.

– Тај пут није лак, али на њему рачунамо на пуну подршку свих искрених пријатеља Србије – истакао је Вучић.

Он је навео да је у разговору било ријечи о тешком периоду који стоји пред Србијом, о дипломатској борби на неколико планова и озбиљним изазовима са којима се суочава српски народ на Косову и Метохији, али и у окружењу.

Вучић је додао да је са Боцан Харченком размијенио мишљења и о покушајима дестибилизације региона, као и о напорима Србије да се у међународној арени избори за очување не само сопствених државних и националних интереса, већ и за поштовање међународног права и начела на којима треба да почива правичан глобални поредак.

 

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести