НОВОСТИ

Вучић са Додиком и патријархом Порфиријем: Један од најзначајнијих састанака

18/03/2024

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са предсједником Републике Српске и патријархом Српске православне цркве Порфиријем и истакао да је то један од најзначајнијих састнака.

 

 

Један од најзначајнијих састанка са Његовом светошћу патријархом Порфиријем и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком – написао је Вучић на Инстаграму.

Послије вишесатних разговора предсједника Србије Александра Вучића са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, у присуству патријарха Порфирија, заједнички је донијет закључак да 5. и 6. маја у Београду и другим дијеловима Србије одржи велики Васкршњи сабор Србије и Републике Српске, саопштено је послије састанка.

На том Сабору биће донесене важне одлуке о опстанку српског народа на својим огњиштима, његовом економском напретку, очувању српског језика и ћириличког писма и заједничке културне баштине, наводи се у саопштењу.

Нова Влада Србије и Влада Српске припремиће декларацију и могуће друге општеправне акте које ће у истом тексту поднијети на усвајање Народним скупштинама Србије и Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести