НОВОСТИ

Вујић: Поједине компаније ће пословати у оквиру нове Invictus Technology Group; Сачуваћемо радна мјеста

10/07/2024

Предсједник Управе Infinity International Group Бојан Вујић изјавио је данас да ће процесом пререгистрације, након уведених санкција, поједине компаније пословати у оквиру нове Invictus Technology Group, чиме ће се сачувати радна мјеста и компаније које су успјешно пословале.

– По новом моделу функционисања, Infinity International Group више неће постојати. Кроз пререгистрацију ће фирма нестати. Компанија која ће у наредном периоду бити регистрована, првенствено за послове из ИТ индустрије, носиће назив Invictus Technology Group – појаснио је Вујић.

 

Навео је да ће у Управи бити људи из управљачких структура досадашњих компанија, односно сви који су дали допринос развоју у протеклом периоду.

 

Вујић је истакао да је у процес пререгистрације ушла и компанија Калдера, те да ће нова фирма функционисати независно и бавиће се пројектима у вези са енергетиком, као и до сада.

 

Навео је да компанија Уна више није дио Infinity International Group.

 

– Власништво су преузели људи који су водили Уну. За све остале компаније још тражимо рјешење. За друге компаније биће потребно више времена – изјавио је Вујић.

 

Када је ријеч о Сиријусу, Вујић је навео да ће бити потребно додатно вријеме да би се консолидовала ситуација и наставила сарадња са овом компанијом.

 

– Наш главни мотив је био да сачувамо радна мјеста. Запослени су наша највећа вриједност. Захвалио бих се на њиховој лојалности. Ми ћемо учинити све да будемо још успјешнији – поручио је Вујић.

 

Говорећи о уведеним санкцијама, Вујић је истакао да се неће предати и неће одустати од права јер су, како је навео, санкције уведене без разлога и основа.

 

Вујић каже да још није контактирана Америчка агенција за контролу имовине странаца, али да правни тим разматра све могућности.

 

– Све информације дајемо на вријеме и радимо транспарентно. То нам је и циљ, да не буде недоумица. Ово је сада прилика да америчка Амбасада докаже да санкције нису уперене против радника. Имамо право да наставимо да послујемо – истакао је Вујић.

 

Вујић је додао је да неће предузимати било какве мјере и правне радње против банака због гашења рачуна, јер је су и оне стављене у неповољан положај.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести