НОВОСТИ

Вујичић: Америчке санкције – лоша порука свим грађанима Српске

22/10/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да су санкције које су САД увеле Игору и Горици Додик, сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика, лоша порука свим грађанима Српске.

 

 

-Несхватљиво је да чланови породице предсједника Републике Српске који се не баве политиком већ сасвим другим пословима буду изложени овој врсти притисака и санкција, а све због тога јер Додик не жели да се повинује америчким захтјевима који би у коначници довели до укидања Српске – рекао је Вујичић за Срну.

Вујичић је констатовао да је све ово велики терет и велика жртва за самог предсједника Српске и његову породицу, али да је увјерен да ће они издржати овај ненормални притисак САД.

Он је указао да су Американци кроз историју у више пута били против српских вођа само зато што нису жељели да се повинују њиховим империјалистичким политикама.

САД су у петак, 20. октобра, увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске, Игору и Горици Додик, саопштило је америчко Министарство финансија.

У саопштењу се наводи да су уведене санкције и компанијама које су повезане са дјецом предсједника Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести