НОВОСТИ

Вујичић: Марфи да се бави дипломатијом, а не коментарисањем Додика

07/11/2023

Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи умјесто да се бави дипломатијом, унапређењем односа БиХ и САД, што му је задатак, покушава да креира политику у Републици Српској и бави се коментарисањем изјава предсједника Српске Милорада Додика, које вади из контекста, оцијенио је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић.

 

 

Вујичић је у изјави Срни истакао да Марфи не би имао шта да ради да није предсједника Додика.

Он је навео да је Додик у интервјуу хрватском “Националу” био потпуно јасан рекавши да нема говора о отцјепљењу и да је то је крајња мјера у случају доношења одлуке о имовини штетне по Републику Српску.

– Ако би то којим случајем урадио Кристијан Шмит, који се представља за високог представника, то би била једна од опција које би предузела Република Српска – прецизирао је Вујичић реагујући на саопштење из Амбасаде САД у којем се наводи да је, како кажу, сепаратистичка политика Милорада Додика опасна по стабилност не само БиХ већ и цијелог западног Балкана.

Наводећи да Марфи вади из контекста Додикове изјаве, Вујичић је додао да су иступи америчког амбасадора усмјерени против Српске и њеног предсједника.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести